(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Jahodová terina
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 120 g cukru krupice, 140 g polohrubé mouky, 2 PL oleje. Krém: 500 g tvarohu ve vaničce, 200 g smetany ke šlehání, cukr moučka podle chuti (dávám 3 vrchovaté lžíce), 4 želatinové plátky, trochu jahod (já dala rozmražené).
Postup přípravy
Korpus:Celá vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, vmícháme olej a prosátou mouku, natřeme na plech 30 x 40 cm na pečící papír a upečeme na 180°C. Z vychladlého piškotu odstraníme papír a vykrojíme si 3 pruhy podle velikosti formy na biskupský chlebíček. Jeden pruh má velikost spodku formy, jeden vrchu a prostřední něco mezi tím. Formu vyložíme potravinovou fólií, doprostřed naskládáme okapané jahody po celé délce formy.
Krém: Ušleháme šlehačku, v jiné misce smícháme tvaroh s cukrem a přidáme šlehačku. Želatinu necháme 10 minut nabobtnat a trochu jahod rozmačkáme vidličkou. Mírným zahřátím rozpustíme želatinu a vmícháme do krému. Já si dala trochu bílého krému bokem a do zbytku zamíchala jahody i se šťávou.
Do formy kolem jahod dáme trochu krému (dala jsem ten bílý), položíme nejmenší díl piškotu, další část krému, střední piškot, zbytek krému a největší pruh nahoru. Přikryjeme fólií, lehce zatížíme a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Odstraníme vrchní fólii, přiložíme tác, obrátíme a sundáme formu i fólii.
Krém: Ušleháme šlehačku, v jiné misce smícháme tvaroh s cukrem a přidáme šlehačku. Želatinu necháme 10 minut nabobtnat a trochu jahod rozmačkáme vidličkou. Mírným zahřátím rozpustíme želatinu a vmícháme do krému. Já si dala trochu bílého krému bokem a do zbytku zamíchala jahody i se šťávou.
Do formy kolem jahod dáme trochu krému (dala jsem ten bílý), položíme nejmenší díl piškotu, další část krému, střední piškot, zbytek krému a největší pruh nahoru. Přikryjeme fólií, lehce zatížíme a necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Odstraníme vrchní fólii, přiložíme tác, obrátíme a sundáme formu i fólii.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
29. 1. 2011, 8:23
Ještě sehnat ty jahody a půjdu na to
spero
(upraveno)
29. 1. 2011, 20:14
@Hnědovláska
Ty já mám v mrazničce od léta celé, mačkané i mixované. Tak vás tu teď dráždím takovými recepty, že?
žingi
(upraveno)
28. 1. 2011, 22:14
krásné a musí být výborné taky v létě,když je sezona jahod,milujeme jah.rolády jen tento krém,co máte neznám,budu muset někdy zkusit
spero
(upraveno)
28. 1. 2011, 22:25
@žingi
Jani, výborné to opravdu je. My jsme mlsouni. a ty lehké želatinové krémy máme moc rádi.
gonzar
(upraveno)
27. 1. 2011, 23:57
Ach, ach toto je moc krásný . A jahodový, ty jsou nejlepší. Ivuš, hned poznám Tvé zákusky, máš je luxusní, krásně čisté. Jsi
spero
(upraveno)
30. 1. 2011, 15:57
@gonzar
Bodejď bys je nepoznala, když jsou podepsané.